27.8.08

Поставяне на YouTube Видео в блог

Статията обяснява как да си сложите видео от YouTube във вашият блог в Blogger(Blogspot). Процесът на поставяне на видео от YouTube в блог е много елементарен. Дори и най-начинаещите ще се справят с това. Ако искате да си сложите оригинално ваше видео, първо трябва да го качите в YouTube. Може да поставяте в блога си и всеки един клип от YouTube.

1. Намерете в YouTube желаното от вас видео. От дясната страна е описанието на видеото, има поле Embed с код вътре в него. Копирайте кода и го поставете временно в Notepad.
2. Влизате си във контролният панел на вашият блог, отивате на публикации. Започнете нова публикация, или редактирайте някоя предишна.
3. Влезте в Редактиране на HTML на вашата публикация

и поставете embed кода , който взехте от YouTube където пожелате. Позицията на която поставите кода, ще е позицията на която ще се появи видеото.

Забележки:

Може да промените размера на показваното видео от кода, който взехте от YouTube. В този пример ширината е 425 пиксела: width="425", а височината е 355 пиксела: height="355". Като променяте тези стойности, ще промените размера на видеото във вашият блог.