4.2.09

Подобрено Класиране в Google за Вашият Блог

В оптимизирането на една страница за интернет търсачките има два подхода on- page и off-page, т.е. оптимизиране на елемти от страницата (on-page) или набавяне на външни линкове към страницата (off-page). Тук ще разгледаме част от on-page оптимизацията на вашият блог и по-точно тагът Title.

Taгът Title е един от най-важните в on-page (вътрешната) оптимизацията на вашият блог. Google обръща голямо внимание на всяка една дума в title тага на страницата, като ги степенува по-важност от ляво на дясно. Така че е добре да в title тага да се сложи заглавието на публикацията ви от ляво и името на блога ви от дясно. До сега в title се поместваше само заглавието на публикацията ви. Чрез добавяне и на името на блога ви, увеличавате шансовете си за класиране по ключовите думи от заглавието на вашият блог.

Нужна е само лека промяна в HTML Кода на вашият шаблон:
1. Отидете на Оформление / Редактиране на HTML
2. Намерете реда
<title><data:blog.pageTitle/></title>
Намира се в началото на шаблона в първите 10-тина реда.

3. Заменете го със следният код :
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>


4. Запазете Шаблона

PS: Обърнете внимание на думите, които използвате за заглавията на публикациите ви. Ако заглавието е на български език, за предпочитане е да не използвате членувани ключови думи, защото този който търси ползва в повечето случаи нечленувани думи. Например Море и Морето, по добрият вариант в заглавието на публикацията ви е да е думата Море. За английският и други езици това няма значение защото при тях определителният член е отделна дума.